De begeleiding van hoogbegaafde kinderen – James T. Webb

De begeleiding van hoogbegaafde kinderen – James T. Webb

De begeleiding van hoogbegaafde kinderen - James T. Webb

Bekijk/bestel het boek De begeleiding van hoogbegaafde kinderen – James T. Webb

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Achterkant:

Ouders die ontdekken dat hun kind hoogbegaafd is, worden vaak voor een zware taak gesteld.

Dit boek waarin juist de ontwikkeling van de emotionele intelligentie van het kind voorop staat, biedt een handreiking voor deze ouders. Het boek geeft talloze gedragssuggesties waarmee zowel ouders als ook leerkrachten een basis kunnen leggen voor het versterken van het zelfvertrouwen, het zelfrespect en het zelfbeeld van hoogbegaafde kinderen. Naast de uiteenlopende onderwerpen als de herkenning van hoogbegaafdheid, motivatie en relaties met anderen, worden er ook praktische tips gegeven voor situaties waar opvoeders van hoogbegaafde kinderen dagelijks mee te maken hebben.

De oorspronkelijke uitgave Guiding the Gifted Child won in de Verenigde Staten de National Media Award van de American Psychological Association. De auteurs verrichtten baanbrekend werk op het gebied van de begeleiding van hoogbegaafde kinderen. De vertalers, die meer gepubliceerd hebben over hoogbegaafdheid, hebben deze uitgave toegespitst op de Nederlandse Situatie.

 NBD|Biblion recensie:

In dit boek rond het thema hoogbegaafde kinderen wordt het accent gelegd op de ontwikkeling van de emotionele intelligentie en de rol die de ouders hierbij kunnen vervullen. De opbouw is in drieën. In deel 1 wordt een overzichtsbeeld gegeven van (hoog)begaafdheid inclusief de mythen en stereotypen over deze kinderen. Ouders krijgen handreikingen hoe bijvoorbeeld om te gaan met stress en het vergroten van zelfvertrouwen. In het tweede deel wordt een overzicht gegeven van de gespreksgroepen (de materie is een weerslag van een Amerikaans programma waarin in gespreksgroepen met ouders allerlei onderwerpen de revue passeerden) en de uitkomsten daarvan, waarna in het derde deel wordt besloten met een drietal bijlagen (waaronder boeken en adressen). Het taalgebruik is niet altijd even gemakkelijk. De voorbeelden daarentegen zullen geïnteresseerde ouders (zij vormen vooral de doelgroep) zeker boeien vanwege de herkenning in de ervaringen. Waar nodig zijn Amerikaanse gegevens door de Nederlandse vertalers (zelf onderzoekers op dit gebied) vervangen door Nederlandse gegevens.
Redactie (NBD|Biblion recensie)

Productinformatie:

Auteur James T. Webb

Co-auteur Elizabeth A. Meckstroth / Stephanie S. Tolan

Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van

ISBN9789023233480  ISBN109023233484

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Pedagogiek

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum maart 2000

Aantal pagina’s IX, 210

Formaat 241 x 159 x 14 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: De begeleiding van hoogbegaafde kinderen Vert. van: Guiding the gifted child. – 16th ed. – 1999. – Oorspr. uitg.: Ohio : Psychology Press, cop. 1982. – 1e dr: Assen : Van Gorcum, 2000. – Met lit. opg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s