Sociaal onhandig – oa L. van der Veen-Mulders

Sociaal onhandig – oa L. van der Veen-Mulders

De opvoeding van kinderen met PDD-NOS en ADHD

Sociaal onhandig - oa L. van der Veen-Mulders

Bekijk/bestel dit boek Sociaal onhandig – oa L. van der Veen-Mulders

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Bekijk/bestel dit eBook Sociaal onhandig – oa L. van der Veen-Mulders (eBook)

Omschrijving 

In dit boek staan kinderen met de diagnose PDDNOS centraal. Deze kinderen hebben problemen in de ontwikkeling van sociaal begrip en sociaal gedrag. Een redelijk groot aantal van hen heeft ook last van aandachtsproblemen en hyperactiviteit, symptomen die passen bij de diagnose ADHD. Daarom komt ook ADHD regelmatig aan de orde in dit boek.

Het eerste deel van het boek beschrijft de problemen van kinderen met PDDNOS en de gevolgen voor de opvoeding en het gezin. Ook komt aan bod hoe de diagnose gesteld kan worden. Enkele veel gestelde vragen van ouders worden beantwoord.

Het tweede deel gaat over de opvoeding van kinderen met PDDNOS. Deze kinderen stellen speciale eisen aan hun omgeving en aan hun opvoeders. Dit boek geeft opvoeders een groot aantal tips en concrete adviezen die de opvoeding makkelijker kunnen maken. Iedere ouder kan zelf kiezen welke tips in zijn of haar situatie bruikbaar zijn en welke niet.

Het boek is in eerste instantie bedoeld voor ouders, als een ondersteuning bij de opvoeding van kinderen met PDDNOS. Het is ook geschikt voor beroepsgroepen die te maken krijgen met ouders van kinderen met PDDNOS/ADHD, zoals hulpverleners, leerkrachten of (huis)artsen. Het boek kan ook gebruikt worden als ondersteuning bij de begeleiding van ouders.

Recensie

In dit boek staan kinderen met de diagnose PDDNOS centraal. Dit zijn kinderen met problemen in de ontwikkeling van sociaal begrip en sociaal gedrag. Ze hebben daarnaast ook symptomen die kinderen met ADHD ook hebben. Daarom komt ADHD ook regelmatig in dit boek ter sprake. Het boek is in twee duidelijk gescheiden delen ingedeeld. In het eerste worden de problemen van deze kinderen beschreven en in het tweede worden opvoedingsadviezen gegeven. Er is een duidelijke hoofdstukindeling, maar het taalgebruik is niet altijd even gemakkelijk. Het boek is geschikt als ondersteuning bij de opvoeding van deze kinderen. De auteurs zijn allen werkzaam bij de poliklinische hulpverlening van de universiteit van Groningen en zijn gespecialiseerd op dit terrein. Het boek bevat een literatuurlijst en adressen van ouder- en patiëntenverenigingen. REDACTIE (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur oa L. van der Veen-Mulders

Uitgever Gorcum b.v., Koninklijke Van

ISBN 9789023234951

ISBN10 9023234952

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Orthopedagogiek

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum juni 2001

Aantal pagina’s 162

Formaat 240 x 157 x 8 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Sociaal onhandig Met lit. opg. – 1e dr.: 2001.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s