5+: Stijn is anders – Marleen Vanvuchelen

5+: Stijn is anders – Marleen Vanvuchelen

Stijn is anders – Marleen Vanvuchelen

Bekijk/bestel het boek Stijn is anders – Marleen Vanvuchelen

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving
Kaat heeft een broer, Stijn. Stijn luistert niet naar mama. Toch is mama niet boos. Stijn eet alleen maar koek. ’s Morgens, ’s middags en ’s avonds. Dat mag van papa. Kaat begrijpt er niets van. Als Stijn niet met haar wil spelen, is Kaat het beu. Zij is boos op Stijn, op mama en op papa.

Recensie
Kaat (5) merkt dat haar grote broer Stijn anders is. Zij vindt Stijn stout: hij luistert niet naar mama, likt de spiegel, lust alleen koek en speelt verkeerd met autootjes. Kaat wordt er boos van. Papa en mama organiseren een feestje waarop Kaat ook een keer alles ‘anders’ mag doen. Zo ontdekt ze dat voor Stijn alles anders is dan voor haar, want hij kan niet stoppen met zijn gedrag en zij wel; zo lust zij b.v. graag kaas en vindt alleen koek eten maar saai. Vierkant prentenboek met op elke linkerpagina een bladvullende illustratie in een gemengde techniek (krijt en verf). De personages zijn wat naïef afgebeeld maar tonen wel expressie en betrokkenheid. Rechts staat in een duidelijke letter de beknopte tekst in zeer korte zinnen hetgeen het dwangmatige van een autistisch kind weergeeft; directe rede is aangegeven door twee spaties in te springen. Het woord ‘autisme’ komt in de verhaaltekst niet voor, wel op de flap. Op de rode schutbladen kleurige autootjes. Het boek bevat een verwijzing naar een website met tips en nuttige adressen voor ouders en leerkrachten. Een bruikbaar boek om kinderen die in hun omgeving te maken hebben met een autistisch kind duidelijk te maken wat dat is. Vanaf ca. 5 jaar. Uitgave in prentenboekvorm van ‘Stijn is anders’*, nu zonder achtergrondinfo.
Marianne Zwaneveld (NBD|Biblion recensie)

Productinformatie
Auteur Marleen Vanvuchelen
Uitgever Terra – Lannoo, Uitgeverij
ISBN 9789020948349
ISBN10 9020948342
Bindwijze Gebonden
Productsoort boek
Categorie Leesboeken
Verschijningsdatum mei 2002
Formaat 208 x 205 x 10 mm.
Taal Nederlands
Annotatie Rugtitel: Stijn is anders Oorspr. uitg.: 1998.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s