8+: Jikke Pikke komt er wel – Renee Veenstra

8+: Jikke Pikke komt er wel – Renee Veenstra

Jikke Pikke komt er wel – Renee Veenstra

Bekijk/bestel het boek Jikke Pikke komt er wel – Renee Veenstra

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Recensie
Jikke is een jongen van 8 jaar met het Syndroom van Asperger, een aan autisme verwante stoornis. Hij zit op een speciale school in een kleine klas. waar hij les krijgt op een manier die past bij zijn stoornis. Jikke wordt soms gepest omdat hij ‘anders’ is. Hij praat met de bomen en als hij het naar zijn zin heeft, praat hij met zichzelf. Twee dingen tegelijk doen, dat kan Jikke niet. Jikke houdt ook niet van onverwachte gebeurtenissen. En Jikke neemt alles letterlijk; een frietje is voor hem één frietje en geen bakje friet. Centraal in het boek staan het dagelijkse leven van Jikke en zijn familie en wat het betekent om een broertje of kind met autisme te hebben. De lezer ondervindt wat Jikke allemaal denkt en doet: in de tuin, in het bos, bij de tandarts, in het zwembad en op een feestje. De simpele paginagrote zwartwitte pentekeningen (met een enkele lijn getekend) sluiten aan bij het verhaal. Elk hoofdstuk sluit af met een cursief gedrukte tekst waarin het gedrag van Jikke verklaard wordt. Korte zinnen, eenvoudig taalgebruik. Stevig bindwerk, duidelijke druk. Informatief en vlot geschreven leesboekje over autisme voor kinderen vanaf ca. 8 jaar.
Carla Paijmans (NBD|Biblion recensie)

Productinformatie
Auteur Renée Veenstra
Uitgever Epo, Uitgeverij
ISBN 9789064452963
ISBN10 9064452962
Bindwijze Paperback
Productsoort boek
Categorie Gezondheid & Seksuele voorlichting
Leeftijd 10-12
Verschijningsdatum juni 2003
Aantal pagina’s 129
Formaat 211 x 152 x 13 mm.
Taal Nederlands
Annotatie Rugtitel: Jikke Pikke komt er wel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s