16+: Alleen een moeder kan van zo’n jongen houden – Benjamin Polis

16+: Alleen een moeder kan van zo’n jongen houden – Benjamin Polis

Alleen een moeder kan van zo’n jongen houden - Benjamin Polis

Bekijk/bestel het boek Alleen een moeder kan van zo’n jongen houden – Benjamin Polis

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving

Door zijn ADHD – aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit – was Benjamin Polis een dramatisch kind. Hij veranderde zes keer van school, werd geschorst en van school gestuurd, kon pas lezen op zijn elfde en bleef meerdere malen zitten. Hij dreef zijn leraren tot waanzin en zijn zus noemde hem een monster, Benjamin was kortom een grote last voor zichzelf en iedereen in zijn omgeving. Maar Benjamin overwon zijn ADHD en veranderde van iemand die een goede kans maakte om in de jeugdgevangenis te belanden in een student aan de universiteit. Over zijn opmerkelijke ommekeer schreef Ben op zijn negentiende dit boek. Op basis van zijn eigen ervaringen beschrijft hij hoe ADHD-ers hun stoornis kunnen beheersen en hoe hun omgeving hen daarbij kan helpen.

Recensie

Dit opmerkelijke, aangrijpende, nuttige en boeiende boek is geschreven door iemand die zelf ADHD’er is. De negentienjarige auteur beschrijft hoe hij zijn ADHD-probleem overwon. Buiten medicatie maakt hij gebruik van strategieën die hij zelf ontwikkeld heeft. Deze beschrijft hij vrij uitgebreid in dit boek. Ook gaat hij op vele andere facetten in zoals opvoedingstechnieken, schoolkeuzes, studeren en het gezin. Hij geeft vele nuttige adviezen. Het boek heeft een inhoudsopgave en achterin een lijst met waardevolle adressen. Overzichtelijke opbouw, duidelijke hoofdstukindeling, leuke zwartwittekeningen. Een nuttig boek voor iedereen die met ADHD te maken heeft. DRS. L. DAHMEN-BOON (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur Benjamin Polis

Uitgever Nieuwezijds b.v.

ISBN 9789057121968

ISBN10 9057121964

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Psychologie

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum oktober 2004

Aantal pagina’s 191

Formaat 216 x 139 x 19 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Alleen een moeder kan van zo’n jongen houden Vert. van: Only a mother could love him : my life with and triumph over ADD. – New York : Ballantine Books, 2004.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s