Verborgen regels – B. Myles

Verborgen regels – B. Myles

praktische hulp bij het leren van sociale vaardigheden

Verborgen regels - B. Myles

Bekijk/bestel het boek Verborgen regels – B. Myles

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving

De meeste kinderen en volwassenen hebben geen problemen met algemene sociale vaardigheden. Dankzij hun sociale intutie schatten ze elke situatie op de juiste manier in en nemen ze de vaak verborgen of ongeschreven regels die in die situatie gelden moeiteloos in acht.
Voor sommige mensen zijn die regels echter niet zo voor de hand liggend of vanzelfsprekend. De sociaal-cognitieve leerproblemen waar zij mee kampen komen bijvoorbeeld voort uit het feit dat ze een Autistische Spectrumstoornis, ADHD of het syndroom van Gilles de la Tourette hebben. Speciaal voor deze mensen (kinderen en volwassenen) is dit boek geschreven.
Het is voor hen heel lastig om de taal en bedoelingen van de mensen om hen heen te interpreteren, wat grote sociale en emotionele moeilijkheden met zich meebrengt in gedrag, vrije tijd en beroep. En dat terwijl sociale vaardigheden van groot belang zijn om op een veilige manier deel te kunnen nemen aan de samenleving.
Ouders en verzorgers kunnen met behulp van dit boek hun kinderen leren welke belangrijke regels er gelden in verschillende alledaagse situaties. Maar de uitgebreide voorbeelden zijn ook uitstekend toegankelijk voor tieners en volwassenen die zelf moeite hebben in het sociale verkeer en graag de verborgen regels helder en duidelijk op een rijtje krijgen om ze zo te leren.
De regels die aan de orde komen omvatten onder meer situaties als: op school, in het zwembad, bij de toiletten, op reis, vriendschap en eten. Verder is er aandacht voor extra lastige zaken zoals beeldspraak, uitdrukkingen en straattaal.
Dit boek werd oorspronkelijk uitgegeven door de Autism Asperger Publishing Company (VS) onder de titel The Hidden Curriculum (2004). De AAPC is een toonaangevende uitgeverij op het gebied van autisme en andere ontwikkelingsstoornissen.
Een aanwinst voor ouders en professionals! LBIB

Productinformatie

Auteur B. Myles

Co-auteur M.L. Trautman / R.L. Schelvan

Uitgever Pica

ISBN 9789077671009

ISBN10 9077671005

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Psychologie

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum mei 2006

Aantal pagina’s 120

Formaat 231 x 150 x 11 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Verborgen regels

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s