Moet ik nu huilen? – M. Delfos & R. Fiddelaers-Jaspers

Moet ik nu huilen? – M. Delfos  & R. Fiddelaers-Jaspers 

Rouw bij kinderen en jongeren met een stoornis binnen het autismespectrum

Moet ik nu huilen? - M. Delfos  & R. Fiddelaers-Jaspers

Bekijk/bestel het boek Moet ik nu huilen? – M. Delfos  & R. Fiddelaers-Jaspers 

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

 

Samenvatting: Moet ik nu huilen? (zoals op de achterkaft)

Hoe kun je kinderen en jongeren met autisme begeleiden bij een overlijden? Dit boek geeft uitleg over autisme en autistische stoornissen en gaat in op wat dood en rouw voor kinderen en jongeren met autisme betekent. Hoe informer je hen? En hoe betrek je hen bij de gebeurtenissen en rituelen? Het boek is bedoeld om ouders, verzorgers, leerkrachten en andere betrokkenen bij die begeleiding te helpen.
Dit is het vierde deel in de serie ‘ Afscheid nemen’, een reeks thematische boekjes die hulp bieden bij vragen rondom ziekte, doodgaan, afscheid nemen en rouwen.
Martine Delfos staat bekend om haar deskundigheid op het gebied van autisme en rouwverwerking. Riet Fiddelaers-Jaspers heeft vele publicities op het gebied van kinderen, jongeren en rouw op haar naam staan.

Recensie

In dit studiewerkje hebben de beide auteurs de doelgroep van autisten op het oog. In de laatste tijd verschijnen er veel boeken over de wetenschappelijke inzichten met betrekking tot autisme en aanverwante gebieden. Vanuit hun specifieke kennisgebied schrijven beide auteurs over de manier waarop ouders, verzorgers en behandelaar kunnen omgaan met verdriet en rouw in het leven van autisten. Het boekje maakt deel uit van een reeks ‘Afscheid nemen’. De inhoud van dit boekje is het geven van handvatten aan rouwenden zelf, ouders, leerkrachten en hulpverleners. In deze tijd wordt veel aandacht geschonken aan de verwerking van rouw en verlies, speciaal ook bij kinderen. Dit boekje onderscheidt zich in positieve zin door de geconcentreerde wijze waarop men, zonder op al te veel details in te gaan, de denkwijze en de gevoelspositie van kinderen en jongeren met een stoornis in het autismespectrum. Gebruik makend van hun deskundigheid bieden de auteurs hulp en steun aan, daarbij rekening houdend met de eigenaardigheden van de autistische wijze van bestaan. Het boek is beknopt, maar heel ter zake en op een goed leesbare wijze geschreven. Ouders en medeopvoeders zullen met veel vrucht kennisnemen van dit uitstekende werk. 
Drs. H. Menkveld

Productinformatie

Auteur M. Delfos / R. Fiddelaers-Jaspers

Uitgever Have, Ten

ISBN 9789025957667

ISBN10 9025957668

Bindwijze Gebonden

Productsoort boek

Categorie Rouwverwerking

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum maart 2007

Aantal pagina’s 96

Formaat 183 x 122 x 15 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Moet ik nu huilen? Met lit. opg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s