Ongeleide projectielen op koers – A.P. Nauta

Ongeleide projectielen op koers – A.P. Nauta

Ongeleide projectielen op koers - A.P. Nauta

Bekijk/bestel het boek Ongeleide projectielen op koers – A.P. Nauta

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Achterkant:

Leven en werken met hoge intelligentie is niet altijd even eenvoudig. Niet voor hoogbegaafden zelf, maar ook niet voor hun omgeving. Hoogbegaafden in hun kracht zijn originele, creatieve, vitale, gedreven en constructieve medewerkers. Ze zijn van grote waarde in hun werk en in de samenleving. Maar niet alle hoogbegaafden slagen erin hun talenten zichtbaar te maken. Ze raken uit balans en komen terecht in hun valkuilen. Een in aanleg krachtige persoonlijkheid zonder duidelijke koers, roept in zijn of haar omgeving het beeld op van een ongeleid projectiel. Dit boek geeft elf voorbeelden van hoogbegaafde volwassenen die hun eigen weg zoeken nadat zij uit de koers zijn geraakt. Vaak was er een prikkel vanuit hun omgeving nodig om die zoektocht te starten.

NBD|Biblion recensie

Centraal in dit prettig en gemakkelijk lezende boekje staan elf casussen over verschillende hoogbegaafde personen. Het doel van het boek wordt al aangegeven in de ondertitel, namelijk werken en leven met hoogebegaafdheid. Omdat door de irritaties talenten verloren gaan, raken deze personen vaak in de knoop met zich zichzelf en hun omgeving. Iedere casus begint met de problemen waar de hoofdpersoon in zijn leven/werk tegenaan loopt. Daarna volgen een korte analyse en bezinning op de situatie. In deze bezinning wordt onder andere ingegaan op de wijze waarop je (al dan niet met professionele hulp) om kunt gaan met de gerezen problematiek, waarbij gekeken wordt naar de cognitiviteit, maar ook de emoties en drijfveren. Voordat een nabeschouwing wordt opgenomen, wordt aangegeven hoe de hoofdpersoon ervoor kiest verder te gaan. De insteek (geen theorie over hoogbegaafdheid, maar praktijkvoorbeelden over hoe disfunctioneren positief kan worden omgebogen) is nieuw en vult de andere boeken over dit onderwerp aan. Doelgroep is natuurlijk de hoogbegaafde zelf, maar ook iedereen die met deze mensen te maken krijgen/hebben.
Mac Steenaart (NBD|Biblion recensie)

Productomschrijving:

Auteur A.P. Nauta

Co-auteur Sieuwke Ronner

Uitgever Pearson Assessment and Information ISBN 9789026517990 ISBN 109026517998

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Psychologie

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum juni 2007

Aantal pagina’s 142

Formaat 210 x 139 x 12 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Ongeleide projectielen op koers Met lit. opg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s