Gewoon begaafd? – Sonja Hoving Huizing

Gewoon begaafd?-  Sonja Hoving-Huizing

Verhalen van ouders van (hoog-) begaafde kinderen.

Gewoon begaafd - Sonja Hoving Huizing

Bekijk/bestel het boek Gewoon begaafd? – Sonja Hoving Huizing

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!
Achterkant:


In gewoon begaafd? Verhalen van ouders van (hoog)begaafde kinderen leest u praktijkervaringen van ouders over het leven van en met hun (hoog)begaafde kind. Ouders beschrijven het moment waarop ze ontdekken dat hun kind anders is dan andere kinderen. Intuïtief weten ze allang dat er iets aan de hand is, maar als dan uiteindelijk de diagnose ‘hoogbegaafd’ luidt, volgt een lange en moeizame weg om er op de juiste manier mee om te gaan. Niet alleen de ouders worstelen met het soms onbegrijpelijke gedrag van hun hoogbegaafde kind, maar ook scholen weten zich vaak geen raad met de leerling die in niets lijkt op zijn medeleerlingen. Naast de praktijkverhalen bevat het boek een beknopt overzicht van wetenschappelijke inzichten over (hoog)begaafdheid en een lijst met instanties en verenigingen waar men terecht kan voor onderzoek en vragen. Samenstelster Sonja Hoving-Huizing heeft een praktijk voor begeleiding van (hoog)begaafden en is moeder van vier hoogbegaafde kinderen. Al meer dan tien jaar is ze actief in diverse belangen- en ouderverenigingen voor (hoog)begaafden. Op basis van haar deskundigheid en persoonlijke ervaring heeft ze al vele ouders en (hoog)begaafde kinderen kunnen adviseren en steunen.

Recensie:

De auteur, moeder van vier hoogbegaafden, publiceert in haar boek achttien verhalen over hoogbegaafde kinderen, vrijwel alle geschreven door hun moeders. Het zijn eerder korte typeringen van kinderen die thuis, op de peuter- en basisschool opvielen door tenminste een ontwikkelingsvoorsprong. In de meeste gevallen treden problemen op, die op de basisschool vaak niet begrepen worden, tot ongenoegen leiden en soms tot ‘onderpresteren’. Daarna volgt een handig lijstje met verklaringen van termen en afkortingen die in deze sfeer aan de orde zijn, zoals een ‘plusgroep’, de Leonardostichting etc. Een hoofdstukje over ‘informatie over hoogbegaafdheid’ geeft als kenmerken: een intelligentie – de literatuur onderscheidt tien soorten – met een IQ hoger dan 130; motivatie en wil tot doorzetten, plezier in een uitdagende taak, het stellen van plannen en creativiteit. Het reguliere onderwijs daagt deze kinderen te weinig uit. Twee en een half procent van alle kinderen zou hoogbegaafd zijn. De toon van deze publicatie is er een van miskenning; de roep om een bijzondere behandeling in een aparte groep is opvallend. Een helpende bijdrage van hoogbegaafde aan normale kinderen op school komt niet ter sprake. Geen publicatie die eventuele vooroordelen wegneemt.
Dr. Theo Hoogbergen (NBD|Biblion recensie)

Productinformatie:

Auteur Sonja Hoving -Huizing

Uitgever248media

ISBN9789079603015 ISBN109079603015

Bindwijze Gebonden

Productsoort boek

Categorie Ontwikkelingspsychologie

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum juni 2008

Aantal pagina’s 140

Formaat 212 x 142 x 14 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Gewoon begaafd? Met lit. opg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s