16+: Afwijkend en toch zo gewoon – Sarah Morton

16+: Afwijkend en toch zo gewoon – Sarah Morton

Afwijkend en toch zo gewoon – Sarah Morton

Bekijk/bestel het boek Afwijkend en toch zo gewoon – Sarah Morton

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving
Sarah was er in haar prille jeugd van overtuigd dat ze een normaal, alleen wat eigenzinnig kind was. Haar omgeving zag echter dat haar gedrag afweek van dat van de meeste andere kinderen. Toen de diagnose autisme was gesteld, had dat zekerheid moeten bieden en een basis om adequaat met haar om te gaan. In plaats daarvan begon de angst, de afwijzing en langzame touwtrekkerij. Geen basisschool durfde haar nog toe te laten nu ze dit etiket had. Op haar twaalfde belandde ze op een school voor Zeer Moeilijk Opvoedbare Kinderen. Met het verstrijken van de jaren kwam ze er steeds meer achter hoe de buitenwereld tegen haar anders – zijn aankeek. Dat zelfs beroepskrachten haar diepen in de problemen konden brengen – in plaats van hulp bieden om een zinvol leven op te bouwen. Toen de school ervan overtuigd was dat ze het niet ging redden buiten een beschermde omgeving en haar niet in staat achtte om zelf keuzes te maken, leken haar kans op een toekomst zoals ze die zelf in gedachten had, helemaal verkeken.

Recensie
De 21-jarige Sarah schreef dit boek om de lezers de unieke kans te bieden de opvoedkundige problemen van een kind met autisme vanuit het perspectief van dat kind te ervaren. Bovendien kon zij zichzelf op deze wijze een stem geven, want autisten voelen zich vaak onbegrepen en afgewezen – zelfs in een orthopedagogische omgeving. De diagnose ‘autisme’ werd bij Sarah al op zesjarige leeftijd gesteld. Zij kwam in een draaikolk van angst, afwijzing en problemen terecht. Uiteindelijk lukte het haar met behulp van een begeleidster een positieve groei door te maken en haar eigen leven zelf vorm te geven. Sarah is nu op weg naar een mbo-diploma. Op intensieve en overtuigende wijze maakt de lezer kennis met de zwarte, maar ook de leuke en mooie momenten van een jong leven met autisme. Gemakkelijk taalgebruik; meeslepende, optimistische stijl. Geschikt voor een groot lezerspubliek.

Productinformatie
Auteur Sarah Morton
Uitgever AristoScorpio Uitgeverij
ISBN 9789089730121
ISBN10 9089730125
Bindwijze Paperback
Productsoort boek
Categorie Nederlandse literatuur
Leeftijd Volwassenen
Verschijningsdatum maart 2009
Aantal pagina’s 380
Formaat 215 x 132 x 35 mm.
Taal Nederlands
Annotatie Rugtitel: Afwijkend en toch zo gewoon

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s