15+: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon

15+: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon

Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht - Mark Haddon

Bekijk/bestel het boek Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht – Mark Haddon

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving

In het Wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht beschrijft Mark Haddon op ontroerende en grappige wijze de wereld van een autistische jongen. De vijftienjarige Christopher weet veel van wiskunde, maar weinig van mensen. Hij houdt van lijstjes, patronen en de waarheid. Hij houdt niet van de kleuren geel en bruin en hij wil niet aangeraakt worden, Christopher is in zijn eentje nooit verder geweest dan het einde van de straat. Maar wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw vermoord is gaat hij op onderzoek uit. Hij begint aan een onvergetelijke reis die zijn veilige wereld volledig op zijn kop zet.

Recensie

De 15-jarige Christopher is autistisch. Hij heeft moeite met emoties en onoverzichtelijke situaties, maar is een kei in logica en wiskunde. Wanneer blijkt dat de hond van de buurvrouw is vermoord, onderneemt hij een speurtocht die zijn leven op zijn kop zal zetten. Boeiende blik op de wereld door de ogen van een autist. Het vertelperspectief ligt bij Christopher zelf, zodat zijn gedrag, dat voor een buitenstaander onbegrijpelijk zal zijn, een eigen logica krijgt. De verhaallijn wordt regelmatig onderbroken door meer bespiegelende hoofdstukjes, waarin Christopher zijn visie op het leven geeft. Wiskundige problemen spelen naast het speurwerk een grote rol en worden vaak verduidelijkt door illustraties van de auteur. Illustraties, foto’s, schema’s, lijstjes en teksten in verschillende lettertypes geven ook visueel vorm aan Christophers wereld. De auteur heeft zich knap ingeleefd in zijn hoofdpersoon en weet zijn innerlijk leven overtuigend én humoristisch weer te geven. Het boek is ook verkrijgbaar in een uitgave voor volwassenen met een andere omslagillustratie en een wat ruigere vertaling (meer vloeken), verschenen bij uitgeverij Contact. Vanaf ca. 14 jaar. ANDREA OOSTDIJK (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur Mark Haddon

Uitgever de Fontein Jeugd

ISBN 9789026126772

ISBN10 9026126778

Bindwijze Gebonden

Productsoort boek

Categorie Young adult

Leeftijd 15+

Verschijningsdatum juli 2009

Aantal pagina’s 208

Formaat 222 x 147 x 22 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Het wonderbaarlijke voorval met de hond in de nacht Vert. van: The curious incident of the dag in the night time. – London : Cape, cop. 2003. – Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam [etc.] : Contact ; Baarn : De Fontein, 2003.

 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s