IJskastmoeder – Janneke van Bockel

IJskastmoeder – Janneke van Bockel

IJskastmoeder - Janneke van Bockel

Bekijk/bestel het boek IJskastmoeder – Janneke van Bockel

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

 

Omschrijving

Als Janneke van Bockel te horen krijgt dat haar dochter asperger heeft, is ze gek genoeg opgelucht. Nu weet ze eindelijk waarom haar kind niet volgens de boekjes opgroeit. Maar dan slaat de onzekerheid toe. Want hoe kan ze haar kind helpen? Wat vergt dat van haar gezin?

Recensie

Janneke van Bockel is ouderschapscoach en moeder van twee dochters. In dit boek vertelt ze over haar ervaringen als moeder van een kind met het syndroom van Asperger. De uitgave gaat terug op een weblog van de Volkskrant, waarop de auteur onder het pseudoniem ‘ijskastmoeder’ berichtte over het dagelijkse leven in haar gezin en de vaak moeilijke opvoeding van een autistisch kind. Dat resulteert in een erg groot aantal korte hoofdstukjes, met scènes over een bezoek aan de kinderpsychiater of de tandarts, de diagnose, naar het zwembad of op vakantie gaan, Sinterklaas, een ouderavond, de steun van een harstvriendin etc. Ondertussen lezen we onder meer over de koele, standvastige houding die Van Bockel moet aannemen als moeder (vandaar haar ‘geuzennaam’ ijskastmoeder) en over de problemen die ze ondervindt met de buitenwereld. Achteraan volgen een overzicht van nuttige boeken en websites, een informatieve tekst over het syndroom van Asperger en verwijzingen naar organisaties in verband met autisme. Een openhartig en vlot geschreven boek, dat vooral een steun kan zijn voor lotgenoten. REDACTIE VLABIN-VBC (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur Janneke van Bockel

Uitgever Lannoo

ISBN 9789020986051

ISBN10 9020986058

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Mens en maatschappij algemeen

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum oktober 2009

Formaat 186 x 145 x 20 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: ijskastmoeder Met lit. opg.

 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s