Rekenen is leuker dan/als je denkt – Marjolein Kool

Rekenen is leuker dan/als je denkt – Marjolein Kool

Rekenen is leuker dan/als je denkt - Marjolein Kool

Bekijk/bestel het boek Rekenen is leuker dan/als je denkt – Marjolein Kool

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!
Omschrijving 

Hoe werkt de staartdeling? Hoe deel je door een breuk? Wat zijn priemgetallen? Hoeveel milliliter gaat er in een kubieke meter? Waarom zijn procenten (niet) moeilijk? Hoe denk en werk je bij hoofdrekenen? Wat leren kinderen eigenlijk in de rekenles? Wordt er wel genoeg geoefend op school? Waarom moeten we nog leren rekenen nu iedereen een rekenmachine heeft? Hoe moeilijk is de Cito-toets? In Rekenen is leuker dan/als je denkt worden vragen van ouders, leraren en studenten behandeld. Voorbeelden uit onderwijs, wereld en wetenschap laten zien hoe mooi ons getallensysteem in elkaar zit. Rekenen is geen verzameling trucjes en saaie regels, maar een dynamisch vak, dat meer betekenis krijgt en meer plezier oplevert als je leert nadenken over de achterliggende principes.

Recensie

Uitgave, met een actueel thema als onderwerp, om met rode oortjes te lezen, door te bladeren en kennis van te nemen. Twee ontwerplijnen vechten erin om voorrang: er wordt met aansprekende, ‘ouderwetse’ deskundigheid gesproken over rekenen, rekenonderwijs, en het hele patroon van logische denkexcertities daarachter én het plaatst rekenen (rekenonderwijs-rekenopgaven- rekenbewerkingen) in een context van logische schoonheid, van verwondering, van bewondering voor wat rekenkunde kan bijdragen aan het creatiever oplossen van dagelijkse levensvraagstukken. Zeker: net als in recente publicaties komen de rekenbewerkingen voorbij, wordt er aandacht besteed aan oplossingswijzen, zijn er tabellen, schema’s, (zwart-wit)illustraties die ertoe bijdragen je het beschrevene beter voor te kunnen stellen, maar in geen van de uitgaven die de laatste jaren passeerden, gebeurde dat op zo’n deskundige, originele, bevlogen, aanstekelijke wijze als in dit boek. Voor elke primair onderwijsbetrokkene, maar ook voor ouders, wordt hier een rekenvademecum gepresenteerd dat leest als een spannende roman. Het boek besluit met Antwoorden op de opdrachten en achtergrondliteratuur/websites. MART SEERDEN (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur Marjolein Kool

Co-auteur E. de Moor

Uitgever Bert Bakker

ISBN 9789035134331

ISBN10 9035134338

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Wiskunde algemeen

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum november 2009

Aantal pagina’s 295

Formaat 200 x 125 x 25 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Rekenen is leuker dan/als je denkt Met lit. opg.


Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s