De gave van ADHD – Lara Honos-Webb (werkboek)

De gave van ADHD – Lara Honos-Webb (werkboek)

De gave van ADHD - Lara Honos-Webb (Werkboek)

Bekijk/bestel het boek De gave van ADHD – Lara Honos-Webb (werkboek)

Bekijk/bestel het boek De gave van ADHD – Lara Honos-Webb

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving

Dit boek geeft u een totaal nieuwe kijk op het verschijnsel ADHD. Als ouder of docent van een kind met ADHD bent u maar al te vertrouwd met de concentratieproblemen van het kind en met zijn of haar impulsief gedrag. U weet ook dat het kind vaal als storend wordt beschouwd. Wat u wellicht niet weer is dat het ADHD – gedrag ook een uitdrukking kan zijn van verborgen gaven en talenten: een sterke verbeeldingskracht en creativiteit, een rijk gevoelsleven en een sterke intuïtie. Dit meelevende boek biedt nieuwe informatie en praktische oefeningen waarmee ouders het gedrag van hun kind kunnen transformeren. Ontdek hoe u uw kind kunt steunen in plaats van voortdurend uw excuses voor hem aan te moeten bieden.

Recensie

Dit boek is geschreven voor ouders van kinderen tussen 6 en 12 jaar, bij wie door een professional is vastgesteld dat zij ADHD hebben. Het boek is erop gericht om het behandelplan zo op te stellen dat de talenten van het kind maximaal tot ontplooiing komen. Volgens de schrijfster kan ADHD ook een teken zijn van een grote verbeeldingskracht, creativiteit, intuïtie en een rijk gevoelsleven. De oefeningen zijn eenvoudig en proberen aan te sluiten bij de belangstelling en talenten van het kind. Daardoor worden deze oefeningen als spel ervaren en dit zet aan tot verder oefenen. Hierdoor kunnen de zwakke punten verbeterd worden. Er staan tal van oefeningen in het boek. Het is zaak om de juiste oefeningen voor het kind uit te zoeken, dat wil zeggen die oefeningen die aansluiten bij de belevingswereld van het kind. Voorin het boek is een inhoudsopgave en achterin een literatuurlijst te vinden. De schrijfster is een Amerikaans klinisch psychologe met veel artikelen over depressie en ADHD op haar naam. DRS. L. DAHMEN-BOON (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur Lara Honos-Webb

Uitgever Panta Rhei, Uitgeverij

ISBN 9789088400353

ISBN10 9088400350

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Mens en maatschappij algemeen

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum december 2009

Aantal pagina’s 136

Formaat 220 x 145 x 11 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: De gave van ADHD / deel werkboek Vert. van: The gift of ADHD activity book. – Oakland, CA : New Harbinger Publications, cop. 2007.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s