Ritalin is de oplossing niet… – Barbara Simonsohn

Ritalin is de oplossing niet… – Barbara Simonsohn

Ritalin is de oplossing niet... - Barbara Simonsohn

Bekijk/bestel het boek  Ritalin is de oplossing niet… – Barbara Simonsohn

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving

Veel hyperactieve kinderen worden met ritalin behandeld, een omstreden medicijn dat kan leiden tot blijvende schade aan de gezondheid. In dit boek schets Barbara Simonsohn de verontrustende resultaten van kritische onderzoeken naar ritalin, waaruit blijkt dat de groei van met name de hersenen wordt belemmerd en dat het risico op blijvende stoornissen in de hersenen groot is. Als alternatief wordt een holistische behandelwijze aangeboden om de kwaliteit van leven van hyperactieve kinderen en hun gezin op natuurlijke wijze te verbeteren. De mogelijkheden zijn divers, zoals juiste voeding, goede communicatie binnen het gezin, de weerbaarheid en het gevoel van eigenwaarde van het kind vergroten, meditatie, bachbloesemremedies en homeopathie.
Recensie


De Duitse auteur is ervan overtuigd dat het verstrekken van Ritalin aan grote groepen hyperactieve (ADHD/ADD-syndroom), veelal jonge kinderen verstrekkende schadelijke gevolgen voor hun gezondheid heeft. Zij onderbouwt haar visie vanuit eigen ervaringen met haar zoon, wetenschappelijk onderzoek en een nauwkeurige beschrijving van de (bij)werking van Ritalin. Veel zogenaamde ‘Indigokinderen’ of toekomstkinderen (zo genoemd vanuit een antroposofische visie) vertonen kenmerken van hyperactiviteit. Ritalin ontneemt hun de lichamelijke maar ook spirituele zuiverheid. De invloed van milieuvervuiling, allergieën en voeding op het gedrag blijft onderbelicht. De auteur biedt als alternatief voor Ritalin (dat middel representeert tevens enorme financiële belangen) een holistische behandelwijze, gebaseerd op het foliumzuur in de afa-alg en onder meer homeopathie, zorgvuldige voeding en versterking van eigenwaarde en sociale competenties. Goed toegankelijke publicatie voor degenen die op zoek zijn naar een alternatieve benadering van de behandeling met Ritalin. Bevat onder meer noten en een trefwoordenregister.  G. Brandorff (NBD|Biblion recensie)
Productinformatie
Auteur Barbara Simonsohn
Uitgever Uitgeverij Akasha
ISBN 9789460150081
Bindwijze Paperback
Productsoort boek
Categorie Opvoeding Kinderen & Jongeren
Leeftijd Volwassenen
Verschijningsdatum februari 2010
Aantal pagina’s 256
Formaat 215 x 141 x 15 mm.
Taal Nederlands
Annotatie Rugtitel: Ritalin is de oplossing niet… Vert. van: Hyperaktivität : warum Ritalin keine Lösung ist. – München : Goldmann Verlag, cop. 2001. – Met lit. opg., reg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s