Brein@work – Ria van Dinteren / Nina Lazeron

Brein@work – Ria van Dinteren / Nina Lazeron 

Brein@work - Ria van Dinteren / Nina Lazeron

Bekijk/bestel het boek Brein@work – Ria van Dinteren / Nina Lazeron

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Bekijk/bestel het eBook Brein@work – Ria van Dinteren / Nina Lazeron (eBook)


Samenvatting

Dit boek is het eerste boek dat de wetenschap van het brein én de praktijk van het werken in organisaties bij elkaar brengt. In dit boek zijn door zo’n 40 bekende wetenschappers en praktijkmensen de belangrijkste breinprincipes die je in het werk kunt gebruiken op een rij gezet, En er wordt met veel voorbeelden duidelijk gemaakt wat je hiervan zelf kunt inzetten.

Recensie

Hoe kunnen mensen zich binnen een organisatie zo ontwikkelen dat zij succesvol zijn, zowel voor zichzelf als voor de organisatie? In dit boek, vol kleurenfoto’s en nuttige schema’s, staat deze vraag centraal, waarbij tevens aandacht gegeven wordt aan de neurologische aspecten van het menselijk brein en aan leerprincipes en leersituaties. Circa veertig deskundigen, deels werkzaam in de wetenschap en deels in de praktijk, gaan in op onderwerpen zoals het brein en leren, het leren van nieuwe dingen, beschadigde hersenen, gericht oefenen, het gebruik van filmbeelden als leermiddel, de rationaliteit van beslissingen, emoties, beloningen en straffen, stress, de rationeel emotieve techniek, rust in het brein, de rol van onze zintuigen en het activeren van talent. De beide redacteuren zijn erin geslaagd een schitterende en zeer lezenswaardige bundel van beschouwingen af te leveren. Enkele case-studies verhogen de praktijkwaarde van dit boek. Nuttig voor iedereen met interesse in de leermogelijkheden van mensen.
Mr. P.C. van Schelven (NBD|Biblion recensie)

Auteur Ria van Dinteren / Nina Lazeron

Uitgever Bohn Stafleu van Loghum

ISBN 9789031378159

Bindwijze Gebonden

Productsoort boek

Categorie Onderwijskunde

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum april 2010 Aantal pagina’s 406

Formaat 251 x 177 x 25 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Brein@work Ook verschenen als online resource. – Met lit. opg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s