Mindset, de weg naar een succesvol leven – Carol S. Dweck

Mindset, de weg naar een succesvol leven – Carol S. Dweck

Mindset, de weg naar een succesvol leven Carol S. Dweck

Bekijk/bestel Mindset, de weg naar een succesvol leven – Carol S. Dweck

Altijd GRATIS verzending. Op werkdagen voor 18.00u besteld, dezelfde dag verzonden.

Samenvatting

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.

Recensie

Mensen groeien en ontwikkelen onder meer door te leren van fouten en door een goed beeld te hebben van de eigen prestaties. In dit populair geschreven boek van een bekende Amerikaanse psychologe wordt ingegaan op de vraag hoe een goede ‘mindset’ en goede gerichtheid kunnen bijdragen aan de persoonlijke ontwikkeling. Er zijn mensen met een tamelijk statische mindset, maar ook mensen met een sterk dynamische mindset. Een goede mindset heeft iets te maken met het geloof om bepaalde doelen te kunnen bereiken. Het boek behandelt de raakvlakken met andere onderwerpen zoals ambities, karaktereigenschappen, doorzettingsvermogen, intelligentie en persoonlijke vaardigheden. Het probeert aan de hand van voorbeelden, ontleend aan onder meer de wereld van het werk, het huiselijke leven, sport en school, aan te tonen dat een goede mindset kan bijdragen aan persoonlijk succes. Een aardig, maar niet al te diepgaand boek dat bruikbaar is voort iedereen die wenst na te denken over het vergroten van successen.
Ingrid van Otterlo

Productinformatie

Auteur Carol S. Dweck

Uitgever SWP

ISBN 9789088502057

ISBN10 9088502056

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Psychologie

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum maart 2011

Aantal pagina’s 307

Formaat 215 x 139 x 19 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Mindset, de weg naar een succesvol leven Vert. van: Mindset: the new psychology of success : how we can learn to fulfill our potential : parenting, business, school, relationships. – New York : Ballantine Books, 2008. – Oorspr. uitg.; New York : Random House, 2006. – Met lit. opg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s