Explosief gedrag bij autisme – Wat kun je eraan doen? – Linda Woodcock en Adrea Page

Explosief gedrag bij autisme – Wat kun je eraan doen? – Linda Woodcock en Adrea Page

Explosief gedrag bij autisme – Wat kun je eraan doen? - Linda Woodcock en Adrea Page

Bekijk/bestel het boek Explosief gedrag bij autisme – Wat kun je eraan doen? – Linda Woodcock en Adrea Page

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Omschrijving

Uitdagend gedrag, woede-uitbarstingen, fysieke agressie, zelfverwonding, explosief gedrag; het kan een behoorlijke druk leggen op het hele gezin. In dit boek wordt een strategie gehanteerd die ook op lange termijn effect heeft. De zogenoemde low arousal approach is gebaseerd is op confrontatievermijding, verminderen van weerstand, en het reduceren van stress en angst. De auteurs verkennen het verschil tussen het omgaan met en het veranderen van bepaald gedrag, en onderzoeken hoe ons eigen gedrag de situatie kan beïnvloeden. Ze laten zien dat kinderen door vermindering van stress en angst informatie beter kunnen opnemen en minder geneigd zijn te reageren met ongewenst gedrag. Er is ook aandacht voor de reden achter het gedrag. Een apart hoofdstuk is gewijd aan de emotionele consequenties die explosief gedrag heeft voor de andere gezinsleden. Al met al is het een praktisch, eerlijk en no-nonsense boek dat handvatten biedt voor ouders, verzorgers en professionals die te maken hebben met kinderen met autisme.

Recensie

Kinderen met een vorm van autisme hebben het niet gemakkelijk in hun leven en dat geldt evenzeer voor hun directe leefomgeving. Mede omdat er verschillende soorten van autisme bestaan, wordt vaak de overkoepelende term ‘kinderen met ASS’ (autismespectrumstoornis) gebruikt. Op initiatief van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dit oorspronkelijk Engelse boek, geschreven door twee Britse gezinsbegeleidsters waarvan een zelf moeder is van een zoon met ASS, nu in een Nederlandse bewerking uitgebracht. Uitgebreid worden de problemen met deze kinderen belicht en komen diverse methoden aan de orde om als opvoeder daarmee om te gaan. Het is een praktische uitgave voor ouders, begeleiders en anderen die beroepsmatig met kinderen met ASS te maken hebben. Het geheel is goed leesbaar, vooral door de talrijke praktische tips op velerlei vlak. Bij de vertaling en bewerking is tevens gezorgd voor diverse adressen in het Nederlandse taalgebied; ook is er een lijst van aanbevolen literatuur. DRS. L. LECLERCQ (NBD|BIBLION RECENSIE)

Productinformatie

Auteur Linda Woodcock

Co-auteur Andrea Page

Uitgever Pica

ISBN 9789077671580

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Psychologie

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum april 2011

Aantal pagina’s 176

Formaat 234 x 153 x 11 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Explosief gedrag bij autisme Vert. van: Managing family meltdown : the low arousal approach and autism. – London [etc.] : Jessica Kingsley Publishers, 2010. – Publ. tot stand gekomen i.s.m. de Nederlandse Vereniging voor Ausitme. – Met lit. opg.

 
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s