Brein meester – John Medina

Brein meester – John Medina

Brein meester - John Medina

Bekijk/bestel het boek Brein meester – John Medina

U kunt de boeken ophalen bij Bruna of thuis laten bezorgen. Geen verzendkosten!

Samenvatting

De fascinerende verhalen van John Medina en zijn gevoel voor humor brengen de hersenwetenschap tot leven
De meesten van ons hebben geen idee wat er precies gebeurt in ons hoofd. Toch hebben hersenwetenschappers dingen ontdekt die elke leidinggevende, ouder of leraar zou moeten weten, zoals het belang van lichaamsbeweging voor een optimale werking van de hersenen. Hoe leren we? Welk effect hebben slaap en stress op onze hersenen? Waarom is multitasking een fabeltje? Waarom vergeet je nieuwe informatie snel? Is het waar dat de hersenen van mannen en vrouwen verschillen?
In Brein meester onthult moleculair bioloog John Medina hoe we dankzij inzichten uit hersenonderzoek beter kunnen onthouden, werken, leren en opvoeden. In elk hoofdstuk beschrijft hij een breinregel – dingen die wetenschappers zeker weten over de werking van onze hersenen – en geeft hij adviezen voor veranderingen in ons dagelijks leven. Uiteindelijk zul je begrijpen hoe hersenen echt werken – en hoe je het beste uit de jouwe kunt halen. John Medina is directeur van het Brain Center for Applied Learning Research aan de Seattle Pacific University. Hij is ontwikkelingsbioloog en professor aan de Universiteit van Washington. Medina is getrouwd en heeft twee zoons.

Recensie

Nadat enige tijd geleden ‘Het kinderbrein’ (2011) verscheen, is er nu van dezelfde Amerikaanse moleculair ontwikkelingsbioloog een boek dat de werking van de hersenen behandelt. Enthousiast en met humor beschrijft hij per hoofdstuk onderwerpen zoals: aandacht is slechts tien minuten vast te houden; hersenen kunnen slechts een taak tegelijk uitvoeren (dus geen multitasking!); geestelijke en lichamelijke inspanning reduceert de kans op dementie; er is een biologische behoefte voor een middagdutje; tijdens slaap zijn de hersenen zeer actief; enzovoort. Een simpele beschrijving van cognitieve psychologie die niets nieuws biedt en geen uitgebreide leefregels geeft. Het betoog is niet altijd even wetenschappelijk onderbouwd. Vooral verhalend, zonder veel harde feiten. De schrijver heeft een multimediabenadering met literatuurverwijzingen via een website; ruim twintig korte filmpjes en in de Amerikaanse editie een dvd en powerpointpresentatie (131 slides). Medina maakt een zelfingenomen indruk, maar zijn enthousiasme maakt veel goed. Een aardig, informatief en goed leesbaar boek, maar niet meer dan dat.
M.A.M. Bomhof, neuroloog-psychiater (NBD|Biblion recensie)

Auteur John Medina

Uitgever Pearson Education Benelux B.V.

ISBN 9789043022064

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Biologie algemeen

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum augustus 2011

Formaat 231 x 149 x 22 mm.

Taal Nederlands

Annotatie Rugtitel: Brein meester Vert. van: Brain rules. – Seattle, WA : Pear Press, cop. 2008. – Met reg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s