Jongvolwassenen met dyslexie – Astrid Geudens

Jongvolwassenen met dyslexie – Astrid Geudens

Jongvolwassenen met dyslexie - Astrid Geudens

Bekijk/bestel het boek Jongvolwassenen met dyslexie – Astrid Geudens

U kunt de boeken ophalen bij Bruna (geen verzendkosten!) of thuis laten bezorgen.

Samenvatting

In twaalf hoofdstukken biedt dit boek een overzicht van de wetenschappelijke en praktijkgerelateerde kennis over dyslexie bij jongvolwassenen in Vlaanderen en Nederland. Toonaangevende experts bieden elk hun kijk op het domein vanuit zes technieken: 1 wetenschappelijke achtergrond en kritische kanttekeningen; 2 knelpunten en nieuwe perspectieven in de diagnostiek van 16+; 3 begeleiding en behandeling van jongvolwassenen met dyslexie; 4 sociaal-emotionele gevolgen van dyslexie; 5 comorbiditeit van dyslexie met andere leer- en ontwikkelingsstoornissen; 6 beleid ten aanzien van zorg voor jongvolwassenen met dyslexie.

Recensie

In dit boek wordt dyslexie bij jongvolwassenen in zes thema’s uiteengezet. In hun bijdragen verwerken de auteurs de recentste ontwikkelingen, wat dit werk heel actueel maakt. We maken kennis met de wetenschappelijke achtergrond van de problematiek, de knelpunten en de nieuwe perspectieven in de diagnose van jongvolwassenen, de begeleiding, de sociaal-emotionele gevolgen van dyslexie, de comorbiditeit met andere leer- en ontwikkelingsstoornissen en het te hanteren zorgbeleid. Elk thema is wetenschappelijk onderbouwd. De auteurs aarzelen niet om kritische kanttekeningen te plaatsen bij een aantal vanzelfsprekendheden over diagnose en behandeling van dyslexie. Het belang van een goede opvolging van de remediëring wordt benadrukt. De ‘Gletscher-test’, een nieuw ontwikkelde test die bruikbaar is voor het diagnosticeren van dyslexie bij jongvolwassenen, wordt uitvoerig beschreven. Elke bijdrage wordt aangevuld met een degelijke literatuurlijst. Dit is een kritisch boek dat duidelijke antwoorden en alternatieven biedt inzake diagnose en behandeling. Tweekleurendruk, verlucht met figuren en tabellen.
Redactie Vlabin-VBC (NBD|Biblion recensie)

Auteur

Astrid Geudens

Co-auteur Dieter Baeyens / Kirsten Schraeyen

Reeks Code Lessius

Uitgever Acco Uitgeverij

ISBN 9789033479274

ISBN 109033479273

Bindwijze Paperback

Productsoort boek

Categorie Orthopedagogiek

Leeftijd Volwassenen

Verschijningsdatum augustus 2011

Aantal pagina’s 295

Formaat 246 x 172 x 19 mm.

Taal Nederlands

Annotatie rugtitel: Jongvolwassenen met dyslexie  Met lit. opg.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s