Must-reads voor onderwijsprofessionals

Expliciete Directe Instructie – John Hollingsworth & Silvia Ybarra

Tips en technieken voor een goede les

Expliciete directe instructie 1

Bekijk/bestel Expliciete Directe Instructie – John Hollingsworth & Silvia Ybarra

Expliciete Directe Instructie (EDI) is een bewezen aanpak om de leseffectiviteit te verhogen en te zorgen voor succeservaringen en betere leerprestaties bij alle leerlingen. De vrouw of man voor de klas is daarbij de sleutel tot succes.EDI geeft de leerkracht het gereedschap om met alle leerlingen in het primair onderwijs de leerdoelen te bereiken. Door kwalitatief goede instructie en leerlingen actief te betrekken bij de inhoud van de lessen, wordt er een grote mate van betrokkenheid gerealiseerd, nemen gedragsproblemen af en neemt de leerwinst toe.Een effectieve leerkracht wacht niet totdat leerlingen uitvallen en extra hulp buiten de klas moeten ontvangen of op een eigen leerprogramma worden gezet. EDI helpt leerkrachten om alle leerlingen steeds de fundamentele doelen te laten behalen. Een ons preventie is waardevoller dan een kilo zorg.In dit boek vertalen de auteurs bewezen onderwijskundige theorieën naar een concreet en helder stappenplan om EDI in elk klaslokaal te implementeren. Het boek is toegankelijk geschreven en bevat veel herkenbare voorbeelden uit de dagelijkse praktijk. Om de inhoud perfect te laten aansluiten op de specifiek Nederlandse onderwijssituatie is het boek – waar nodig ingrijpend – bewerkt door onderwijsadviseur Marcel Schmeier.

 • Nederlands
 • Co-auteur: Marcel Schmeier
 • 1e druk
 • 9789491806339
 • januari 2015
 • Paperback
 • 232 pagina’s

Lessen in orde – Peter Teitler

Handboek voor de onderwijspraktijk

Lessen in orde - Peter Teitler

Bekijk/bestel Lessen in orde – Peter Teitler

‘Je bent een geboren leraar of je bent het niet’, luidt het vooroordeel. Bij goed lesgeven en een band met de klas opbouwen hoort ook orde houden in de klas en in de school als geheel. Leerlingen blijken ook het best te presteren in een geordende en veilige omgeving. Gelukkig valt orde houden voor een groot deel te leren.

Lessen in orde biedt (aanstaande) leraren een methode om een stimulerend werkklimaat te creëren. Deze methodiek, de Whole School Approach, is op vijf niveaus uitgewerkt: de klas, de school, de leraar, de leerling en de ouder. Voor deze niveaus worden instru¬menten aangereikt om een plezierig leer- en leefklimaat te creëren en adviezen gegeven over het ingrijpen bij ordeverstoringen. Het boek geeft tevens handvatten om binnen de school tot een gezamenlijke aanpak te komen. Verder is er aandacht voor zorgleerlin¬gen en het sturen van groepsprocessen.

Lessen in orde is een praktijkboek met veel voorbeelden van ervaringen. Op de bijbehorende website staan reflec¬tievragen, opdrachten, verdiepingsstof en documenten zoals voorbeeldbrieven, beoordelingsformulieren en checklists.
Het boek is bedoeld voor studenten aan lerarenop¬leidingen, startende leraren, zij-instromers, schoolleiders en voor leraren die hun onderwijs willen verbeteren.

Peter Teitler is docent aan het Seminarium voor Orthopedagogiek van de Hogeschool Utrecht met als specialisme het omgaan met gedragsproblemen. Hij staat zelf voor de klas en is lerarenopleider. Samen met Ans van Brussel schreef hij Lessen in orde op de basisschool.

 • Nederlands
 • 2e druk
 • 9789046903544
 • april 2013
 • Paperback
 • 360 pagina’s

Basisboek mediërend leren – Floor van Loo & Emiel van Doorn

Van medisch labelen naar omgaan met verschillen.

Basisboek mediërend leren - Floor van Loo & Emiel van Doorn

Bekijk/bestel Basisboek mediërend leren – Floor van Loo & Emiel van Doorn

Het concept ‘Mediërend leren’ gaat ervan uit dat iedereen altijd ruimte heeft om zich (verder) te ontwikkelen; het komt voort uit de positieve ontwikkelingspsychologie. Medi rend leren biedt een nieuw perspectief op het opvoeden, begeleiden en onderwijzen van met name kinderen en adolescenten. De auteurs bepleiten dat opvoeders hun aandacht niet langer alleen vestigen op de stoornis of het ‘etiket’, maar het kind in zijn totaliteit beschouwen. Dit betekent dat er oog moet zijn voor het samenspel van de kwaliteiten en de gebreken die een individu bezit. De tekst wordt verduidelijkt door voorbeelden en schema’s. Over de auteur(s): Floor van Loo en Emiel van Doorn zijn de drijvende krachten achter StiBCO. Bij StiBCO wordt gewerkt volgens het concept ‘Medi rend leren’. Beiden zijn werkzaam als trainer, adviseur en coach. Van Doorn schreef eerder met Piet van Dijk Ontwikkelingsgericht begeleiden in alledaagse situaties (Uitgeverij Nelissen, 2004).

Inkijkexemplaar

 • Nederlands
 • 1e druk
 • 9789461053138
 • april 2013
 • Paperback
 • 240 pagina’s

Why Knowledge Matters – E. D. Hirsch

Rescuing our children from failed educational theories.

Ben Wildrink: “Knowledge Matters van E.D. Hirsch Jr. is met gemak het meest bijzondere boek over onderwijs dat ik de laatste jaren in handen heb gekregen. Het maakt korte metten met moderne onderwijsgoeroes en vraagt aandacht voor de waarde van kennis.”

Why knowledge matters - Hirsch

Bekijk/bestel Why Knowledge matters – E.D. Hirsch 

In Why Knowledge Matters, influential scholar E. D. Hirsch, Jr., addresses critical issues in contemporary education reform and shows how cherished truisms about education and child development have led to unintended and negative consequences. Hirsch, author of The Knowledge Deficit, draws on recent findings in neuroscience and data from France to provide new evidence for the argument that a carefully planned, knowledge-based elementary curriculum is essential to providing the foundations for children’s life success and ensuring equal opportunity for students of all backgrounds. In the absence of a clear, common curriculum, Hirsch contends that tests are reduced to measuring skills rather than content, and that students from disadvantaged backgrounds cannot develop the knowledge base to support high achievement. Hirsch advocates for updated policies based on a set of ideas that are consistent with current cognitive science, developmental psychology, and social science. The book focuses on six persistent problems of recent US education: the over-testing of students; the scapegoating of teachers; the fadeout of preschool gains; the narrowing of the curriculum; the continued achievement gap between demographic groups; and the reliance on standards that are not linked to a rigorous curriculum. Hirsch examines evidence from the United States and other nations that a coherent, knowledge-based approach to schooling has improved both achievement and equity wherever it has been instituted, supporting the argument that the most significant education reform and force for equality of opportunity and greater social cohesion is the reform of fundamental educational ideas. Why Knowledge Matters introduces a new generation of American educators to Hirsch’s astute and passionate analysis.

  • Engels
  • 1e druk
  • 9781612509525
  • juli 2016
  • Paperback

 

 • 280 pagina’s

BOL.com
Uw bestelling wordt geplaatst bij Bol.com.
Gratis verzending vanaf 20 Euro, gratis retourneren en 30 dagen bedenktijd. Lees hier de voorwaarden.
I-CARUS is niet verantwoordelijk voor de afhandeling door Bol.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s